книжкокраїни та діаграми

десь рік тому, пам’ятаю, я несподівано для себе звернула увагу на те, якої “національності” є читані мною книжки. тоді ще, пригадує, Велика Британія шалено переконливо перемагал у змаганні.
відтоді я стала придивлятися до цього моменту, і коли писала оті свої щомісячні читацькі щоденники, які закинула – теж обов’язково вказувала.

щоденнички, на жаль, пішли у небуття, але звичка залишилася. тільки такі статистичні дані з початку року я собі фіксую в декілької файликах на харді.

аж тут чогось закортіло наочності. найнаочніша для мене наочнішість бже багацько років – це діаграми. спочатку думала зробити, як завжди – в Екселі. аж потім вирішила спробувати щось більш підходяще для інету.

ото й на кольорову картинку подивилася, і декілька онлайн сервісів помацала

в ітого я зупинилася на ChartGo.com
просто. інтуїтивно зрозуміло. зручно. дозволяє створювати різні варіанти діаграм (додам, що я прицільно шукала можливість ляпати”пиріжки”). до того, що дуже зручно, усі потрібні дані можка скопіювати та зафігачити стовпчиком, а не забивати кожну категорію та кожне числове значення руцями в окремі віконця, як багато де.

вуаля – те, що вийшло

Online Graphing
Graphing

на жаль, як не крутила налаштування, так і не змогла здолати злиття Данії із Ірландією ) але значення там однакові )

до речі, сервіс дозволяє зберегти (посилання на) плід зусиль, розшарити чи отак – сцилку стягнути. зручно, нє? )

а. ще – Google Chart Generator мені чомусь не тойво. тобто, з першого погляду і декількох руків не тойво, а далі я вже не дивилася.
а от PieColor не той самий перший погляд дуже сподобався: лише секторні діаграмки, все дуже просто і яскраво… та коли стало зрозуміло, що воно розуміє лише частки у відсотках… нєєє, нехай вони самі їх розраховують, тоді вже цікавіше на папірчику малювати…

отаке. для поного щастя не вистачає лише сервісу, який був би чутливим для оновлень та одразу корелював показники автоматично, аби не власноруч нові дані прописувати. а якби ж то ще було синхронизовано із моїм файликом… чи це я вже забагато хочу? )

упд: для тих, кому цікаві деталі, підкреслюю – у створенні пиріжка “брали участь” книжки (під книжками розуміємо жанрові форми хоча б формату повісті. а як оповідання – то вже збірками чи антологіями), читані з початку цього року. на момент створення діаграми – 66 штук

5 thoughts on “книжкокраїни та діаграми

  1. Дякую за мініоборзєніє, ChartGo.com занесу в закладки.

    Забавно, що частка США та Британії співпадає аж до сотих. Але я шось не дуже зрозумів, за який саме період ця інфографіка? І цікаво було б ще знати кількість книжок за цей період.

    Подобається

    1. хороша штука, да

      та то вони просто рівненько йдуть – однакова кількість книжок
      щодо періоду – я вказала – за цей рік, тобто із 1 січня
      (а якби воно ще кількість книжок показувало – вийшло би забагато тексту на картинку. якщо ще робитиму, подивлюся, може, вийде його ще в дужки після відсотків запхати. та не впевнена, чи потрібно)

      Подобається

Залишити коментар