Нові горизонти: оновлені формати Барбі на практиці (та в картинках)

(Спонтанний пост-славослов’я про чужі маркетингові стратегії)

Сьогодні я розпаковувала свою першу барбі з нестандартною фігурою і подумала: йой, але ж мені дуже подобається те, що протягом останніх двох років започаткували та продовжують робити маттелівці! Нагадаю коротенько:

  • вони урізноманітнили етнічний склад базових ігрових лінійок. Уже багато років, з глибоких вісімдесятих, в майже кожній великій компанії ляльок були різні подружки Барбі – чорна, латиноамериканка, азіатка, але не обов’язково одночасно. Цього принципу Маттел чемно дотримувався десятиліттями, але нещодавно щось десь прорвало, і з минулого року отаких диверсифікованих ляльок стало значно більше – і одразу великим гуртом. Для цього дизайнери постирали порох з молдів (типів обличчя), які давно вже не використовувалися, запустили в ігрову лінійку ті, що вважалися переважно колекційними, плюс до всього – наробили нових і то дуже класних (про початок цієї кампанії я якось писала);
  • поціновувачам шарнірів вони виписали тих шарнірів із запасом. По-перше, створили лінійку Made to Move (22 шарніри – гнучкість, наближена до БЖД і багатьом ігровим лялькам до того незнайома). По-друге, почали випускати більше напівшарнірних чи шарнірних колекційних ляльок (тут вже думки любителів розійшлися, особливо, коли ошарнірили сілкстоун – одну із найдорожчих ліній, які робляться з особливого “порцелянового” пластику і раніше були ляльками-статуетками, в яких нічого не гнулося).
  • а ще взимку в базову лінійку ігрових ляльок Fashionistas на додачу до original дизайнери Маттел виписали tall, petite та curvy – і про це писала ще з анонсів.
  • ну й нарешті нудотна епоха рожево-бузкового, здається, відходить, що не може не радувати.

Стільки новацій протягом фактично півтора років трохи лякали – здавалося, що така радість ненадовго. Але переглядаючи анонси на наступний рік, я помітила, що ніхто наразі не зупиняється – навпаки, варіацій використання свіжих маркетингових надбань стає більше. А це означає, що більшає цікавих ляльок – і вони готові повоювати з думкою “Та ті барбі всі однакові!”.

Під катом трохи тенденцій-анонсів з картинками.

Радість номер раз: барбі-йоги (народна назва для Made to Move) будуть використані поза межами власне базової лінійки.

Йоги вони тому, що перші ляльки виходили в спортивних костюмах, демонструючи можливості нового тіла.

Отакі:

dhl84_02

dpp74_03

dpp75_03

Але серед анонсів є релізи, які “тематично” використовують нове тіло. Почали – прогнозовано – зі спортсменок. Але нехай.

fcx82_01

ptru1-24678446_alternate3_dt

dvf70_01

(Скейтерку хочу страшенно!)

Радість номер два: нудезну лінійку I Can Be розширили – з’явилося трохи нових професій за межами звичного “Лікарка”, “Учителька”, “Кондитерка” (хоча без них, рідненьких, нікуди) – але ще й взялися випускати ляльок з різними типами фігур.

1591485b14a0

5d63a6fec9e3

1bda089ddfe4

(Тут однозначна фаворитка – височенька фермерка, але ще буде барбі-вчена з мікроскопом – на повненькому тілі, то будемо подивитися).

Також “різнофігурі” ляльки увійшли й до найбюджетнішої лінійки барбі для купання.

29688381844_3096835f23   0_14565a_7c84341e_l

А радість номер три: “базових” ляльок все більше й більше,  вони все гарнішають. Вішлист мод он 🙂

ccf470ed9944   c0e6d444e4ec

aba7dd26a784     754dc0cc3153

63a8e2389fdd   51eb616b22cd

15ca417b87cd0d593121666d

3ada0221c64871676d1df4bea020913f

dvx70_01

dwk46_01

dwk47_01

І насамкінець – радість поза всякі межі. Різнобарв’я повзе і в бік колекційної лінійки. Найжаданіша лялька сезону для мене – Мадам ЛаВінія. Повне шарнірне тіло. Дебют.

lavi

PS: а ультраколекційні колишні “статуетки” мають тепер такий вигляд. Треба б і собі прихопити для історії.

silk

13 thoughts on “Нові горизонти: оновлені формати Барбі на практиці (та в картинках)

    1. З йожками у мене весело виходить ) Тільки-но вирішу: всьо, мабуть, зараз треба брати хоч когось з цим типом тіла – як виходить наступна хвиля, і там ляльки ще гарніші ) Поки що жодну не купила, але терплячка закінчується (хіба що вони зроблять варіант на улюбленому молді, і тоді питання відпаде саме собою).

      Вподобано 1 особа

          1. Я оце подумала про різнофігурних хлопців)) Якщо жіночу версію зробили приближену до реальності і вона виглядає норм, то з чоловічою ніхто гратися не захоче)) Таких треба обмеженою колекцією))

            Вподобано 1 особа

            1. Думаю, тут справді повільніше все працюватиме ) Але в колекційній лінійці вже з’явилися екшен-тіла – більш накачані – і жіночі, і чоловічі. Причому чоловічі вийшли трохи нижчими за стандартних кенів, тому фани трохи пообурювалися, але все одне пішли купувати )

              Вподобано 1 особа

Залишити коментар